Geheugen van de Amsterdamse tram gedenkt Cor van Mechelen
Geheugen van de Amsterdamse tram

Share |

 

In Memoriam Cor van Mechelen

Op 1 februari 2010 overleed Cor van Mechelen, een van de medewerkers aan deze website, na een langdurige ziekte op de leeftijd van 82 jaar.
Cor van Mechelen was een van die Amsterdamse trambelangstellenden van het eerste uur die al op jeugdige leeftijd begon met het verzamelen van kennis van de Gemeentetram.


i.m. Cor van Mechelen


Zijn bijdragen op deze site getuigen daarvan. Tot op hoge leeftijd kon hij enthousiast vertellen over zijn belevenissen op straat maar ook over gebeurtenissen die zijn werkzaamheden bij het Gemeentevervoerbedrijf kenmerkten. Daarbij toonde hij een bijzonder gevoel voor humor dat zijn luisteraars aansprak.
Met wijlen Piet Kiers stond hij aan de wieg van het gestencilde maandblad “Het Openbaar Vervoer” dat in 1958 begon te verschijnen. Het blad heeft het, onder andere leiding, liefst 600 nummers weten vol te houden.
Cor van Mechelen was een documentalist pur sang. Maar eigenlijk had hij zijn documentatie niet nodig; alles zat gewoon in zijn hoofd opgeborgen. Gelukkig heeft hij genoeg nagelaten waar anderen hun voordeel mee kunnen doen.
Rust in vrede, Cor. Wij zullen nog menigmaal aan je denken.

Jos Wiersema
Cor Fijma
en de andere medewerkers van het Geheugen van de Amsterdamse tram:
Cees Pot, Hans de Haan, Jan Loman, Jeroen Epema, Hans Meijer, Tom Mulder en Erik Swierstra

Bijdragen van Cor van Mechelen op deze website:
Kop- en zijkoersborden
Historische netkaarten

laat een berichtje achter

omhoog

 

eXTReMe Tracker